Lekker snel voor doordeweeks, maar ook heerlijk als weekendmaal: pizza! En niet zomaar een pizza. Deze platbroodpizza beleg je met de lekkerste ingrediënten. De buffelmozzarella is heerlijk zacht en vol van smaak. Scheur hem klein zodat je hem goed over de pizza kunt verdelen en er elke hap van kunt genieten. De nootachtige smaak van zowel de pesto als de rucola geeft de pizza pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Champignons
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
50 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
60 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten
• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.
• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.